Sommar

10 JUN 2013 08:21
Vårsäsongen närmar sig sitt slut både vad gäller tävlingar och träningar. Utbudet av aktiviteter i sommar är begränsat som vanligt, framförallt vad gäller träningar. Hylte OK avslutar på tisdag vid Bosgårdsfallet (se annat meddelande). Roligt om så många som möjligt kunde komma.
  • Skapad: 10 JUN 2013 08:21

Vad gäller träningar senare under sommaren så skall vi försöka få till några “spontanträningar”(kort varsel) samt att hänga ut snitslar på Ramnåskartan och Nissarydskartan  som hänger ute under sommaren. Detta sker tidigast veckan efter midsommar. Meddelande kommer.
Vår grannklubbar kör lite träningar i juni, främst Halmstad och Falkenberg Gå gärna in på deras hemsidor. De körs även flerklubbsträningar några ggr under sommaren se bif länk.

Våra östra grannklubbar i Småland (Gisle , Vivill, Bredaryd m m) har också lite träningar i juni. Där är det hemsidor som gäller för info.

Klubbträningarna kommer igång i augusti igen

Vad gäller tävlandet så finns det ett varierat utbud. Det stora är som vanligt 5-dagars i Boden dit 14 st från vår klubb skall åka, men det finns även många mindre tävlingar runt om. Vi har gjort en liten sammanställning vad som finns. För utförligare info så får ni gå in på Eventor för inbjudan etc. Anmälan brukar vara ca 1 vecka innan tävling, Halland har 10 dagar. Var ute i god tid!

Hallands 3-dagars arrangerar vi tillsammans med klubbarna i Falkenbergsområdet. Tävlingen är förlagd till Ullared. Här får våra ungdomar deltaga vilket vi vill uppmuntra till.  Vuxna behövs i arbetet med arrangemanget. Här finns ju även möjlighet till att springa öppna banor/U-banor de dagar man inte hjälper till.

Vi hjälper gärna till med att ta fram info om de olika tävlingarna/träningarna. Hör gärna av er om det är något.

Tävlings/träningsprogram under sommaren

12-14/6   Tre skåningar och en dansk
2/7           Närtävling Varberg inkl Öppet Varbergsmästerskap (kväll)
3/7           Skene Sommarorientering (kväll)
6/7           Tjoget  Glasriket
12-14/7   Hallands 3-dagars. Ungdomarna får springa - vi andra hjälper till.
3-4/8       Ok Tranan

Det finns ju andra flerdagarstävlingar utöver 5-dagars. Här är exempel på några.

25-27/6    Idre
28-30/6    Sälen fjällen
29-30/6    Havs-Ol  Blekinge
6-7/7        Gotlands 2-dagars
9-11/7      Gotlands 3-dagars
15-17/7    Sommar 3 -kvällars  Österlen
21-26/7    5-dagars Boden

Färjepriset till Gotland kan ibland avskräcka. Om man däremot bokar som idrottsresa på Destination Gotland så kommer man undan med upp till nästan halva priset, beroende på avgång.

Med förhoppningar om en trevlig OL-sommar!!

Tränings/ungdomskommitten

Skribent: Ulrika Andersson